Stadion: Prinsenbos
Ukkel hoopt op mirakel na cruciale zege
Kevin Vanbuggenhout

Zondag was er met Grimbergen - Ukkel een onvervalste degradatietopper. Voor Grimbergen was dit dè kans om afstand te nemen van zijn naaste concurrenten. Ukkel moest winnen om nog enige hoop op een verlengd verblijf in vierde te behouden.

Bij een nederlaag zou Ukkel mathematisch zeker zijn van degradatie naar Provinciale. Ukkel moest de drie punten pakken, anders zou alle reële hoop op het behoud verdwenen zijn. De Brusselaars namen dan ook meteen de wedstrijd in handen. Na een verlengde inworp tikte Chouafi van dichtbij naast. Nog binnen de tien minuten werd het een tweede keer warm voor het doel van Grimbergen. Lievens bokste de bal in allerijl weg. Keskinidis joeg de bal hoog over. Grimbergen acteerde nerveus en kon geen vuist maken. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Grimbergen. Ukkel had overduidelijk de bovenhand in het eerste halfuur. Na een tegenaanval kon Gounoungbe op doel koppen. Lievens hield de bal met een zweefsprong uit doel. Elf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Grimbergen plotseling een grote kans om op voorsprong te komen. Fuso kopte een verre vrije trap van Baudet terug en de bal kwam bij Claes terecht. Jo Claes raakte de bal niet zuiver en besloot van dichtbij op Vandepontseele. Kort nadien moest Grimbergen al een eerste vervanging doorvoeren. Weynants was groggy nadat hij in contact kwam met de arm van Horasanli. Weynants werd vervangen door Gaudaen. Een minuut nadien moest Ukkel met tien man verder. Nadat het spel al lang gestopt was duwde Horasanli Roelands omver. Horasanli, ex-Grimbergen, werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Ook Bart Roelands kreeg overigens een gele kaart.

Meteen na de pauze kreeg Ukkel een vrije kopkans op vrije trap. Lievens lag goed in de korte hoek. Stilaan herpakte Grimbergen en beetje bij beetje voerde de thuisploeg de druk op. Vandepontseele redde een kopbal op hoekschop. Ukkel trachtte er af en toe nog uit te komen, maar bij het ingaan van het laatste halfuur werd de Grimbergse druk nog groter. Een kopbal van Baudet ging voorlangs. Gaudaen kon niet profiteren van een foutje van Vandepontseele en trapte over. Vijf minuten later redde Vandepontseele dan weer een plaatsbal van Gaudaen. Met nog een kwartier te gaan volgde plots de ene reuzekans de andere op. Diomi speelde de bal goed door naar Fuso die alleen voor doel kwam. Fuso geraakte maar half voorbij Vandepontseele en de sterke Lembé kon de bal weghalen. Bij een tegenaanval van Ukkel kon Jeroen Peeters maar net op tijd weghalen. Meteen daarop was er alweer een prachtkans voor Grimbergen. Gaudaen speelde de vrijstaande Puttemans aan. Hij besloot over. Grimbergen betaalde het missen van de kansen cash, want het was Ukkel dat op voorsprong klom. Decoster trapte over de bal en de pas ingevallen El Chalaoui plaatste de 0-1 in doel. Grimbergen bleef naar voren stormen, al gebeurde dat zonder veel overleg. Roelands plaatste de bal in de handen van Vandepontseele. In de laatste minuut van de officiële speeltijd speelde Ukkel nog een counter goed uit. Pollefoort kon een schot in extremis nog afblokken. In de 92ste minuut scoorde Grimbergen alsnog. Een speler van Ukkel devieerde de bal in eigen doel. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens een duwfout van Koen Baudet. Binnen de minuut scoorde Grimbergen zowaar nog een keer. Diomi werd met een lange bal weggestuurd en knalde heerlijk binnen. De lijnrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel. Maar ook dit doelpunt werd dus niet gevalideerd. Jeroen Peeters werd met een rode kaart nog van het veld gestuurd. Grimbergen verloor van Ukkel met 0-1.

Leopold Ukkel deed een gouden zaak door te gaan winnen op het veld van rechtstreeks concurrent Grimbergen. Over de hele wedstrijd bekeken was een gelijkspel een billijker resultaat geweest, maar de late gelijkmaker van Diomi staat werd dus niet gevalideerd. Ondanks een dramatische seizoensstart kan Ukkel twee speeldagen voor het einde nog steeds dromen van het behoud. Ukkel nadert tot op twee punten van Grimbergen en Berchem. Voor Grimbergen betekende de 0-1 nederlaag een zoveelste teleurstelling in de terugronde en de tiende thuisnederlaag van het seizoen. Grimbergen staat wel nog steeds op een plaats die het behoud garandeert.

Grimbergen: Lievens; Pollefoort, Baudet, Decoster, Requejo; Claes(72' Puttemans), Peeters, Roelands, Weynants(37' Gaudaen); Diomi, Fuso

Leopold Ukkel: Vandepontseele; Deghislage, Van Hecke, Lembé, Horasanli; Vierdeels, Doudouh, Sekerci, Keskinidis(90'+1' Keppens); Chouaf(75' El Chalaoui), Gounoungbe

Doelpunt: 78' El Chalaoui 0-1

Geel: 33' Horasanli, 38' Horasanli en Roelands, 47' Doudouh, 55' Fuso, 64' Sekerci

Rood: 38' Horasanli(2x geel), 90'+4' Peeters

Scheidsrechter: Ottevaere