Confederations Cup wordt experiment voor refs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Confederations Cup wordt experiment voor refs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend jaar wordt in Zuid-Afrika de Confederations Cup gespeeld. Traditioneel is dat de generale repetitie voor het WK dat een jaar later in hetzelfde land wordt afgewerkt. Voor de FIFA is dit ook een uitgelezen moment om te experimenteren.

De wereldvoetbalbond FIFA zal gaan experimenteren met de scheidsrechters. Momenteel zijn er vier refs aan een wedstrijd verbonden: de leidsman zelf op het veld, twee assistent-scheidsrechters langs de zijlijn en een vierde man die verantwoordelijk is voor de wissels, de administratie en extra-sportieve zaken op en naast het terrein. De FIFA wil nu twee extra scheidsrechters inschakelen op de Confederations Cup die gespeeld wordt volgend jaar in juni. De twee extra scheidsrechters zullen de twee doelgebieden in de gaten houden. Mocht het experiment goed uitvallen, dan wil de FIFA dit initiatief definitief doorvoeren.

"Het wordt zeker interessant om te zien hoe de spelers zullen reageren. Ze zullen weten dat ze in het doelgebied extra in de gaten worden gehouden. We gaan het systeem volgend jaar zeker testen", liet FIFA-preses Sepp Blatter weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties