Mooiste EK-treffer kwam van Nederlandse voet

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mooiste EK-treffer kwam van Nederlandse voet
Foto: © SC

Wesley Sneijder heeft een mooie troostprijs gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. Zijn doelpunt tegen Frankrijk in de slotminuut is door de bezoekers van de UEFA-website tot de allermooiste bekroond.

Wesley Sneijder legde met een snoeihard schot die via de onderkant van de lat in doel ging in blessuretijd de 4-1-eindstand vast. Voor deze goal kreeg de speler van Real Madrid maar liefst veertig procent van de stemmen.

Twee in de eindstand is de Turk Nihat Kahveçi. Zijn winnende treffer tegen Tsjechië vlak voor tijd kreeg negentien procent van de stemmen. De Russische revelatie Andrei Arshavin werd met zijn doelpunt tegen Zweden derde met twaalf procent.

Wesley Sneijder was overigens met twee doelpunten genomineerd. Ook zijn treffer tegen Italië kwam voor op de shortlist. De Nederlanders hadden overigens nog een tweede speler die gekozen kon worden. Het doelpunt van Robin Van Persie tegen Frankrijk was ook genomineerd.

De andere kandidaten waren de verwoestende vrije trap van Michael Ballack tegen Oostenrijk, de eerste goal van Bastian Schweinsteiger tegen Portugal, de winning-goal van Phillip Lahm tegen de Turken, de tweede goal van David Villa in de eerste groepswedstrijd van Spanje tegen Rusland en de pegel van Zlatan Ibrahimovic met Zweden tegen Griekenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties