Halmstads BK houdt Kalmar op gelijkspel

viki meeuwis
| 1 reacties

In de Zweedse Allsvenskan stond dit weekend de dertiende speeldag op het programma.

Leider Kalmar nam het thuis op tegen Halmstads BK. Kalmar begon offensief maar de pogingen liepen keer op keer stuk omdat verdediger Peter Larsson een hele goede wedstrijd speelde. In de eerste helft moest Ajsel Kujovic het veld verlaten met een bebloed aangezicht nadat hij onzacht in contact was gekomen met de verdediging van Kalmar. Bij Kalmar hadden ze het moeilijk om door de defensie van Halmstad te breken. Halmstad leek op weg naar de winst toen Magnus Arvidsson in de 70e minuut de 0-1 op het scorebord zette. Kalmar slaagde er uiteindelijk toch nog in om de gelijkmaker te maken, met hulp van de scheidsrechter Håkan Jonasson. Hands van Viktor Elm in de zestien meter werd immers niet gezien waardoor die de bal naar zijn broer David kon spelen die er prompt 1-1 van maakte.

Kalmar FF - Halmstads BK: 1-1
Doelpunten: Magnus Arvidsson (’70 ; 0-1), David Elm (’90 ; 1-1)
Scheidsrechter: Håkan Jonasson
Toeschouwers: 5078

Djurgården moest de verplaatsing naar Vångavallen maken waar het Trelleborg trof. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Tegen de gang van het spel in kon Mattias Jonsson iets na het half uur de bal na een stuiterende vrije trap in doel werken. Ook na de rust was Trelleborg de betere ploeg, de thuisploeg domineerde en had de betere afwerking voor doel. In de slotfase kreeg Trelleborg een twijfelachtige vrije trap toegkend. Magnus Andersson kon de bal voorbij de muur in de uiterste hoek krijgen waar Pa Dembo Touray er niet bij kon.

Trelleborg – Djurgården: 1-1
Doelpunten: Mattias Jonsson (’37 ; 0-1), Magnus Andersson (’90 ; 1-1)
Gele kaarten: Dif: Jan Tauer, Toni Kuivasto, Trelleborg: Kristian Haynes, Yousef Fahkro
Scheidsrechter: Michael Lerjéus
Toeschouwers: 4128

AIK ontving GAIS in het Råsunda stadion.
De thuisploeg kwam op het half uur op achterstand. Aanvaller Daniel Morais Reis speelde de bal verder naar Levon Pachajyan die zich kon vrijspelen en de bal rechts achter Daniel Örlund in doel kon werken. Na de rust kon Ivan Obolo de gelijkmaker scoren. Slechts zeven minuten later bracht ploegmaat Miran Burgic AIK op voorsprong en leek op weg naar de eindzege. Niets was echter minder waar. Invaller Björn Andersson kon met een schot vanuit een scherpe hoek Örlund verschalken. Andersson probeerde met een schot waarbij de bal op de paal terecht kwam. Örlund schatte de situatie verkeerd in, hij verwachtte niet dat Andersson nogmaal zou proberen om de bal in doel te krijgen waardoor hij te laat bij de bal was.

AIK - GAIS 2-2
Doelpunten: Levon Pachajyan (’36 ; 0-1), Ivan Óbolo (’49 ; 1-1), Miran Burgic (‘ 57 ; 2-1) Björn Andersson (’71 ; 2-2)
Gele kaarten: AIK: Daniel Mendes Gais: Jonas Lundén, Eyjólfur Hédinsson
Scheidsrechter: Martin Ingvarsson
Toeschouwers: 15886

De andere wedstrijden die gespeeld werden:
GIF Sundsvall – Malmö FF: 0-0
Ljungskile SK – Örebro: 0-1 – doelpunten: Robin Staaf (’89 ; 0-1)

Vanavond worden de matchen tussen Hammarby en IFK Norrköping en IFK Göteborg en Helsingborgs IF afgewerkt.
De laatste wedstrijd van de dertiende speeldag wordt op woensdag gespeeld, die gaat tussen IF Elfsborg en Gefle IF.