Matthaei assistent-trainer bij Haarlem

Tim Buedts
| 0 reacties
Matthaei assistent-trainer bij Haarlem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het aantrekken van Rob Matthaei is de technische staf van HFC Haarlem voor het komende seizoen rond. Matthaei treedt in dienst bij de roodbroeken als assistent-trainer van het eerste elftal. Daarnaast neemt Matthaei de leiding van het belofte-elftal van Haarlem op zich. De 41-jarige Matthaei was de afgelopen drie seizoenen in dienst van Stormvogels Telstar en is geen onbekende in Haarlem.

Matthaei speelde vijf seizoenen voor de club, die toen nog in de eredivisie uitkwam. Na de degradatie in 1989/1990 vertrok hij naar De Graafschap, waarmee hij zowel in de ere- als in de eerste divisie speelde. Verder kwam Matthaei uit voor FC Volendam en voor Dunfermline Athlethic in Schotland, waar hij zijn loopbaan afsloot. “Ik ben erg blij dat ik terug kan keren bij HFC Haarlem, waar ik aangenaam werd verrast door de professionele organisatie”, aldus Matthaei.

Algemeen Manager Dino Rasmijn is tevreden dat de technische staf rond is. “Het is een goede ontwikkeling dat we steeds meer oud-spelers bij de club kunnen betrekken. Zo is Joop Böckling bijvoorbeeld actief als scout en is Rodney Caïro inmiddels jeugdtrainer bij de club. De komst van Matthaei past daar goed in. Onze trainer Jan Zoutman heeft een positief beeld van Matthaei en wil graag met hem samenwerken. We zijn er van overtuigd dat we een geschikte trainer hebben gevonden als opvolger van Edmond Claus, die zich nu full-time met de jeugdafdeling kan bezig houden.”

Rob Matthaei tekende een contract voor één seizoen, met een optie op een tweede jaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties