Kompany en Fellaini blijven gemoederen beroeren

Nico Wieme
| 13 reacties
Kompany en Fellaini blijven gemoederen beroeren
Foto: © SC

Jean-François De Sart maakte dinsdag zijn selectie voor de Olympische Spelen bekend. De bondscoach ging de hete hangijzers niet uit de weg en selecteerde Vincent Kompany en Marouane Fellaini. Beide spelers worden echter door hun club opgeëist.

De Olympische selectie van Vincent Kompany en Marouane Fellaini blijft voor discussie zorgen. Beide spelers zijn de inzet van het getouwtrek tussen hun respectieve club en de Belgische Voetbalbond.
 
Hamburg geeft geen duimbreed toe wat Kompany betreft. “Wat er ook gebeurt, wij houden Kompany bij ons”, verklaarde manager Dietmar Beiersdorfer. “De FIFA heeft ons nog niet laten weten dat wij Kompany moeten afstaan voor de Spelen. Zolang wij geen officieel document krijgen, blijft Vincent bij ons. Werder houdt ook Diego en Schalke Rafinha weg van de Olympische Spelen.”
 
Hoewel Kompany met een dilemma worstelt, houdt hij zich bijzonder kranig. “Hij is erg kalm”, aldus zijn Duitse club. “We weten dat hij tussen twee vuren zit, maar hij legt zich neer bij de wil van de club.”
 
Niet alleen de selectie van Kompany, maar ook die van Fellaini beroert de gemoederen. Standard wil de Marokkaanse Belg bij zich houden omdat het hem nodig heeft in de Champions Leaguevoorronde. “Na de loting van de derde CL-voorronde, die op 1 augustus plaatsvindt, zal de bond nog overleggen met Standard”, zegt Jean-François De Sart in de kranten.
 
Als de Rouches in de heenmatch op 12/08 of 13/08 thuis spelen, dan keert Fellaini misschien terug. Bij een uitmatch zou hij in China blijven. “Marouane is heel belangrijk voor Standard. Het is nog altijd mogelijk dat hij terugkeert voor de voorronde van de Champions League”, beweert Dominique D’Onofrio in Het Nieuwsblad.
 
Fellaini zelf wou niet reageren op zijn selectie. Hij heeft al verschillende keren laten weten dat hij zich neerlegt bij wat club en bond beslissen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties