Competitie: Olympische Spelen
Speeldag: Speeldag 2
Brazilië rolt Nieuw Zeeland op
Philippe Crols

Brazilië heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het Olympische voetbaltornooi. De Zuid-Amerikanen hadden het niet bepaald moeilijk met Nieuw-Zeeland en wonnen met 5-0.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen België, moest Brazilië deze keer niet lang wachten op een eerste doelpunt. Na amper drie minuten scoorde Manchester United-speler Anderson al de 1-0. Pato verdubbelde op het halfuur de score voor de Braziliaanse elf. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze liet Ronaldinho zich opmerken. Na 55 minuten maakte hij er 3-0 van en enkele minuten later werd hij foutief gestuit in de zestien. De speler van AC Milan zette de elfmeter zelf om. In de slotfase kreeg Brazilië ook nog forfaitcijfers op het bord. Na een mooie combinatie kreeg Rafael Sobis de eer om Nieuw Zeeland helemaal af te maken.

Om 13u45 speelt België tegen gastland China. U kan de wedstrijd live volgen bij ons op Voetbalkrant.