Van Basten bekritiseert eigen toernooi

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Van Basten bekritiseert eigen toernooi

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Van Basten, de trainer van Ajax Amsterdam, is niet te spreken over het opzet van het eigen Amsterdam Tournament. Hij wil dat het in de toekomst op een andere manier georganiseerd wordt.

Marco Van Basten vindt het niet meer van deze tijd dat topclubs twee topmatchen in twee dagen tijd moeten afwerken. Vrijdag speelde Ajax tegen Arsenal en één dag later moest het Inter Milaan partij geven. "Ik begrijp de ontgoochelde reacties van het publiek als Ajax met een licht en heel jong elftal de wei in komt tegen Inter. We hadden er ook gewoon met 5-0 kunnen op gaan. Ik vind het gewoon niet verantwoord dat je met je beste spelers twee topmatchen in evenveel dagen moet afwerken", aldus de nieuwbakken Ajax-trainer in de krant Algemeen Dagblad.

Van Basten heeft op kritiek op Arsenal dat volgens de trainer een serieuze invloed heeft op de organisatie van het toernooi. Woensdag speelt de Londense club in de Champions League-voorronde tegen FC Twente en dus wilde het zo snel mogelijk weg uit Amsterdam. "Blijkbaar is het Arsenal die hier de gang van zaken heeft bepaald. Bij mijn weten wordt dit toernooi nog altijd in Amsterdam gespeeld. Wij wilden gewoon spelen met één rustdag tussen de twee duels, maar Ajax kon hier blijkbaar zijn invloed niet laten gelden", besluit San Marco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties