Antic moet Servië naar het WK 2010 brengen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Antic moet Servië naar het WK 2010 brengen
Foto: © SC

Radomir Antic keert na zowat vier jaar afwezigheid terug in de voetbalwereld. De 59-jarige oefenmeester volgt in Servië Miroslav Djukic op als bondscoach van het land.

Een half jaar geleden werd Miroslav Djukic aangesteld als de nieuwe bondscoach van Servië als opvolger van de Spanjaard Javier Clemente. De coach maakte echter weinig indruk met het nieuwe elftal en ook de Olympische Spelen in Beijing waren een flop na de uitschakeling in de poulefase. Djukic had daarnaast ook af te rekenen met extrasportieve problemen omdat hij constant overhoop lag met de Servische bondsvoorzitter Tomislav Karadzic

Radomir Antic is nu aangesteld als de opvolger van Djukic. Hij moet het land een nieuw elan geven en de kwalificatie afdwingen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Antic (59) maakte in zijn trainersloopbaan vooral furore in Spanje. Hij trainde onder meer de topclubs Real Madrid en FC Barcelona en in 1996 pakte hij de dubbel met Atlético Madrid. Vier jaar geleden was hij voor het laatst aan de slag bij Celta de Vigo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties