Duitsland te sterk voor België

Philippe Crols
| 64 reacties

De Belgen hebben hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland verloren. De verliezende EK-finalist nam in de tweede helft afstand van de Rode Duivels en won uiteindelijk met 2-0.

Duitsland drukte België meteen tegen het eigen doel en Stijn Stijnen moest al snel ingrijpen. De Belgische doelman ontsnapte na een kwartier ook aan rood na een fout op Podolski. Nadat Klose de kans op de 1-0 had gemist, kon ook België eens dreigen via De Sutter, maar hij knalde in het zijnet. Op het halfuur was ook Wesley Sonck gevaarlijk. Aan de rust stond het nog altijd 0-0. Geen van beide teams mocht daar eigenlijk tevreden mee zijn, want goed voetbal was er niet vaak te zien.

Stijnen moest ook in de tweede helft meteen bij de pinken zijn en een krul van Lahm uit doel zweven. Na tien minuten spelen in de tweede periode maakte Van Buyten een fout op Gomez. Dat leverde de Duitsers de voorsprong op, want Schweinsteiger zette de strafschop om. Voor het overige moeten we niet al te veel meer onthouden, al scoorden de Duitsers nog wel een fraai tweede doelpunt. Lahm en Marin combineerden doorheen de Belgische defensie en die laatste legde de eindstand vast.