Analyse Outsiders aan de top

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Outsiders aan de top
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet Inter, Juve, Milan, Roma of Fiorentina staat na 5 speeldagen aan kop: het klassement wordt aangevoerd door Lazio. Daarachter volgt Napoli als tweede, terwijl ook Catania en Udinese de meeste toppers voorblijven.

In het alternatieve klassement van de titelkandidaten staat Inter een punt voor Juventus en Milan. AS Roma en Fiorentina staan ook broederlijk naast elkaar, op 3 punten van de Nerazzurri.

Lazio verdient echter de meeste aandacht momenteel. De Biancocelesti voeren terecht de ranglijst aan na 4 overwinningen en slechts 1 nederlaag. Ook hebben ze met Zarate (foto) de voorlopige topschutter in de rangen en dé sensatie van het competitiebegin. De Argentijnse spits is niet enkel een goalgetter, maar hij maakt zelf de actie en kan zijn spitsbroeder Pandev, die ook vlot scoort, op weg zetten naar een doelpunt. De puzzelstukken van Delio Rossi passen momenteel perfect in elkaar: ook achterin en op het middenveld staat Lazio als een huis en met Carrizo werd eindelijk een waardige vervanger op lange termijn van Peruzzi gevonden. Vraag is wel hoe lang de Biancocelesti dit kunnen volhouden: door de minder rooskleurige financiële situatie van de jongste jaren beschikt Lazio niet over een uitgebreide bank. Als enkele basispionnen uitvallen, wordt de spoeling dun. Maar deze start kan niemand hen nog afpakken.

Napoli is een bijzonder ambitieuze club: drie seizoenen geleden vertoefden de Azzurri nog in de Serie C1, maar intussen spelen de Napolitanen al Europees en staan ze momenteel tweede, na een nochtans moeilijk programma op de eerste vijf speeldagen. In vergelijking met vorig seizoen is er weinig gewijzigd aan de selectie van coach Reja, maar Lavezzi en Hamsik (foto), de twee goudhaantjes, zijn weer een jaar sterker en met Denis werd een uitstekende Argentijnse centrumspits binnengehaald. Door supportersrellen werkt Napoli voorlopig de thuiswedstrijden af zonder publiek, maar het schijnt de ploeg weinig te deren. De Azzurri verloren nog niet dit seizoen, ondanks de onbeschikbaarheid van Lavezzi. Als Napoli de poules van de UEFA Cup niet haalt, zou het wel eens lang voorin kunnen meedraaien.

Udinese bevestigt na het vorige sterke seizoen. Grote ster Di Natale bleef de club trouw, net als Quagliarella. Dossena trok naar Liverpool, maar de Bianconeri hebben zijn vertrek schijnbaar probleemloos kunnen opvangen.

Catania is de meest verrassende naam bij de koplopers. Het team van Zenga (foto) werd getipt als degradatiekandidaat, nadat het vorig seizoen al niet veel overschot had. Maar Zenga deed zijn ex-club Inter behoorlijk zweten op de tweede speeldag en in het Stadio Olimpico van Turijn stal Catania een punt van Juventus. Gepaard met de gevreesde thuisreputatie zorgt dat voor een mooi puntentotaal. Het zou een half mirakel zijn als Catania nog een poos voorin blijft staan, maar in de degradatiestrijd, die Catania naar alle waarschijnlijkheid toch nog zal moeten aangaan, zijn dit alvast erg nuttige punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties