Fortuna Sittard moet vrezen voor profbestaan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fortuna Sittard moet vrezen voor profbestaan

Het gaat niet goed met de Nederlandse tweedeklasser Fortuna Sittard. Op de eigen website verklaar het vandaag dat het de club financieel niet voor de wind gaat. De Limburgers dreigen zelfs hun proflicentie kwijt te spelen.

Van de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond heeft Fortuna Sittard gisteren te horen gekregen dat het huidige plan om aan de financiële verplichtingen te voldoen, niet volstaat. De commissie dreigt meteen ook met het intrekken van de proflicentie.

Fortuna moest gisteren de begroting voor komend jaar komen toelichten. Daaruit bleek dat er een tekort zou zijn van 200.000 euro. Een delegatie van de licentiecommissie liet meteen weten dat het huidige beleid niet voldoende is en dat het afnemen van de proflicentie de volgende stap kan zijn.

Tot maandag heeft de club de tijd om schriftelijk te reageren op de bevindingen van de licentiecommissie. Op korte termijn kan die licentie evenwel niet ingetrokken worden zodat er geen chaos dreigt in de Nederlandse tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties