Amoah zet Ajax en AZ onder druk

NAC Breda blijft zeker tot zondagmiddag aan de leiding in de Nederlandse Eredivisie. Het won met 0-2 op het veld van De Graafschap. Met dank aan Matthew Amoah.

De Graafschap en NAC leverden voor de rust een belabberde prestatie. De brilscore na 45 minuten was het logische resultaat. De bezoekers voerden na de rust de druk op en Matthew Amoah legde de wedstrijd in een beslissende plooi.

De Ghanees zag zijn eerste poging nog van de lijn gekeerd, maar zette in het slotkwartier met zijn tiende en elfde treffer van het seizoen de eindstand op het scorebord.

AZ en Ajax kunnen zich zondag bij winst terug naast NAC aan de top van de Eredivisie plaatsen. AZ krijgt FC Twente op bezoek, Ajax ontvangt Sparta Rotterdam. (AN)