Geen winst voor Lazio en Napoli

Maarten Vandenabeele

Lazio kon in eigen huis niet winnen van Genoa en Napoli wist voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd niet tot een goed einde te brengen. AS Roma lijkt aan de beterhand na overtuigende winst.

Vanden Borre stond verrassend aan de aftrap bij Genoa en bleef 90 minuten op het veld. Hij zag zijn ploeg goed weerwerk bieden tegen Lazio. Op het einde van de eerste helft werd een doelpunt van Milito (foto) volledig ten onrechte afgekeurd voor buitenspel, zodat beide teams met 0-0 de rust ingingen. Kort na de onderbreking kreeg Milito een tweede kans om de Rossoblu op voorsprong te zetten, maar hij miste een strafschop. Derde keer, goede keer, want de topschutter trof in de 69e minuut toch raak, met de buitenkant van de voet na een assist van Mesto: 0-1. Lazio kwam in de 80e minuut op gelijke hoogte, toen Rubinho een ver schot van Dabo niet verwerkt kreeg: 1-1.

Cagliari hield Napoli op een gelijkspel. Hamsik bracht de thuisploeg al na 9 minuten op 1-0, maar kort voor het uur zorgde Lopez voor 1-1. Lavezzi (foto) zorgde met een grandioze vrije trap voor de verlossing op enkele minuten van het einde, 2-1, maar in de laatste minuut van de blessuretijd sleepte Conti nog een punt uit de brand voor Cagliari: 2-2.

AS Roma had geen enkel probleem om een zwak Lecce opzij te zetten. Vucinic, Juan en Totti (met een heerlijk lobje) verdeelden de doelpunten: 0-3.

Chievo ging in eigen huis onderuit tegen Siena en is nu afgetekend laatste. Twee late strafschoppen, omgezet door Galloppa en Maccarone, gaven Chievo de doodsteek: 0-2.

Bologna verspeelde op het nippertje twee punten tegen Palermo. De onvermijdelijke Di Vaio leek lang de held te worden met zijn doelpunt na 20 minuten, maar diep in blessuretijd scoorde Succi de verdiende gelijkmaker voor Palermo: 1-1. Mudingayi speelde de volledige wedstrijd en pakte geel net voor de pauze.

Sampdoria was te sterk voor Catania. Bellucci scoorde al vroeg en na de pauze deed Cassano er nog twee doelpunten bij: 3-0.

Reggina won van Atalanta. Cozza en Corradi zorgden voor een 2-0 ruststand. Corradi zorgde zelfs voor 3-0. De tegentreffer van Doni, in de extra tijd, was een magere troost voor de Bergamasken: 3-1.

Vanavond speelt AC Milan nog bij Torino. Gisteren won Inter van Juventus met 1-0 en Fiorentina van Udinese met 4-2.