PL Kort: Topclubs laten kostbare punten liggen

Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
PL Kort: Topclubs laten kostbare punten liggen

Zaterdag stonden in de Engelse Premier League zeven wedstrijden op het programma. Alle titelpretendenten lieten steken vallen.

Arsenal had een turbulente week achter de rug nadat William Gallas de vuile was had buitengehangen en daardoor zijn kapiteinsband kwijtspeelde. In het City of Manchester Stadium verloren The Gunners - zonder Fabregas, Walcott en Adebayor - voor de vijfde keer dit seizoen. Stephen Ireland opende vlak voor de rust de score voor Manchester City en al vroeg in de tweede helft nekte Robinho Arsenal met een fraai lobje. De Londenaren moesten de kelk tot op de bodem ledigen: in de toegevoegde tijd maakte Daniel Sturridge er vanop de elfmeterstip nog 3-0 van.

Chelsea en Liverpool bleven in eigen huis steken op een scoreloos gelijkspel. Newcastle hield Chelsea in bedwang en op Anfield Road kon Fulham de nul houden tegen de troepen van Benitez. Chelsea en Liverpool blijven zo samen stevig aan kop van het klassement.

Ook Manchester United liet de kans liggen om een goede zaak te doen in de rangschikking. Na een magere 0-0 uit bij Aston Villa, blijven The Mancunians acht punten achterstand tellen op leiders Chelsea en Liverpool. Ze hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. Door het verlies van Arsenal wipt Aston Villa over de Londenaren naar een mooie vierde plaats, op één punt van Manchester United.

Carl Hoefkens beleefde nog niet veel aan zijn eerste seizoen in de Premier League. Onze landgenoot zag gisteren hoe zijn club West Bromwich Albion met het kleinste verschil verloor op het veld van Stoke City, nota bene zijn ex-ploeg. Hoefkens zat zelfs niet op de invallersbank. Door de komst van de Nederlander Gianni Zuiverloon komt hij maar weinig aan spelen toe en stuurt hij dan ook aan op een vertrek.

Andere wedstrijden:

Portsmouth - Hull City: 2-2
Middlesbrough - Bolton Wanderers: 1-3

Vandaag worden in Engeland nog twee wedstrijden afgewerkt. Om 14.30 uur ontvangt Tottenham Blackburn en om 17 uur komt West Ham United op bezoek bij Sunderland. Morgenavond om 21 uur maakt Marouane Fellaini met Everton de verplaatsing naar Wigan Athletic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties