Rutten moet vrezen voor job bij Schalke

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Rutten moet vrezen voor job bij Schalke

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fred Rutten moet stilaan beginnen vrezen voor zijn baan als trainer van Schalke 04. Die Königsblauen gingen donderdag onderuit tegen Manchester City in de UEFA-beker en dit weekend was VfB Stuttgart in de Bundesliga te sterk.

Fred Rutten kreeg deze zomer de kans om naar een grote club over te stappen na enkele heel geslaagde seizoenen bij het Nederlandse FC Twente. Helaas voor de Nederlander loopt het niet helemaal zoals verwacht in de Veltins Arena. Hij kon Schalke 04 niet naar de groepsfase van de Champions League loodsen en ook in de UEFA-beker verloopt het niet helemaal naar wens. In de Bundesliga staat de club overigens op een teleurstellende negende plaats.

Niet alleen Rutten moet vrezen voor een ontslag. Ook technisch directeur Andreas Müller staat stevig ter discussie. In de voorbije wedstrijden hebben de supporters van Schalke al een aantal keer geschreeuwd om het ontslag van de man. 

In de komende weken zal duidelijk moeten worden of Rutten de kentering kan inzetten. In de Bundesliga zijn Hertha BSC Berlijn en de verrassende koploper TSG Hoffenheim nog de tegenstanders. Mocht Europees overwinteren niet lukken voor Schalke, dan zijn de dagen van Rutten en Müller zeker geteld. Schalke zal overigens die overwintering moet afdwingen op het veld van... FC Twente.

"De toestand is miserabel. We bevinden ons in een negatieve spiraal", zegt Schalke-preses Josef Schnusenberg in Bild. Hij wil niets lossen over de posities van Rutten en Müller. "Ik kan er me wel het een en het ander bij voorstellen, maar ik ben de verkeerde gesprekspartner hiervoor. Het is aan de Raad van Toezicht om hierover te beslissen", besluit Schnusenberg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties