Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ewood Park
Liverpool wint in Blackburn
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft met 1-3 gewonnen in Blackburn. Hierdoor blijven de Reds aan de leiding van de Premier League pronken. Voor de Rovers is het de vijfde nederlaag op rij.

Liverpool begon sterk aan de partij en was al snel gevaarlijk over de flanken. Yossi Benayoun kon nog net worden afgestopt door Stephen Warnock. Na het eerste kwartier ging de storm liggen en waren de weinige kansen voor Blackburn. Bij een loeier van Morten Gamst Pedersen had Pepe Reina hulp van het doelkader nodig.

Na rust werd het een partij slappe koffie. De bezoekers voetbalden toch enkele kansjes bij elkaar en uiteindelijk kon Xabi Alonso in de 69ste minuut de ban breken. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Roque Santa Cruz kon zijn kopbal niet binnen het kader plaatsen. Elf minuten voor tijd scoorde Benayoun de 0-2. Santa Cruz kon toch nog tegenscoren, maar diep in blessuretijd mocht Steven Gerrard de 1-3 in een leeg doel tikken.