Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Ewood Park
Big Sam start sterk
Luc Goderis

Sam Allardyce is met succes aan zijn klus bij Blackburn Rovers begonnen. Het thuisduel tegen Stoke City eindigde in makkelijke en verdiende 3-0. McCarthy (2)en Roberts zorgden nog voor het halfuur voor de doelpunten zodat de tweede helft overbodig werd.

De thuisploeg startte zeer sterk aan de wedstrijd en na acht minuten werd de score al geopend.  McCarthy benutte een penalty. Amper negen minuten later was de voorsprong al verdubbeld dankzij Jason Roberts.  Nog voor het uur was de eindstand al bereikt, Roberts bediende slim McCarthy en de Zuid-Afrikaan prikte zijn tweede van de middag binnen.  Stoke City was als door het Lam Gods geslagen en kon tegen al dat geweld amper iets terugdoen.

Na de pauze nam het team van Big Sam flink gas terug en speelde het de wedstrijd rustig uit.  Niettegenstaande had de score nog een flink stuk kunnen oplopen, maar de thuisaanvallers misten enkele opgelegde kansen.

De ploeg van Allardyce blijft na deze overwinning echter teleurstellend negentiende staan.  Stoke City staat voorlopig nog veertiende, maar morgen kunnen een aantal ploegen over die twintig punten heen.