Opwijk
KSKL Ternat
Datum: 21/12/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: SK Opwijk Stadion
Ternat laat Opwijk achter de feiten lopen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ternat laat Opwijk achter de feiten lopen
Foto: © SC

Met een veel betere afwerking besliste Ternat de derby bij Opwijk in zijn voordeel.

De allereerste kans was voor de bezoekers. Yves Buelinckx zag zijn bal langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Aan de overkant was er een goede kopbal van Melvin Bouwmeester. Christophe Buekens kon slechts in twee tijden redden. Bouwmeester bediende de vrijstaande Peter Vanden Bossche die voorlangs besloot. Aan de overkant probeerde Buelinckx het opnieuw met een afstandsschot. Gunter Magits lag op de goede plek. Op het halfuur had Buelinckx meer succes. Zijn botsende schot verdween over de handen van Magits in doel. De laatste kans was voor de vrijstaande Bouwmeester die naast besloot.
 
Aanvankelijk bleef de wedstrijd na de rust ook lekker heen en weer rollen. De eerste kans was voor Bouwmeester die nogmaals met de bezoekende verdediging dolde. Zoals gewoonlijk bleef de afwerking achterwege. Op de 53ste minuut kreeg Souhaieb Ben R’Haiem een uitstekende gelegenheid om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen. Moederziel alleen opduikend voor Buekens verkwanselde hij de kans. Even na het uur werd de wedstrijd definitief beslist. Buelinckx kopte een hoekschop door naar Sibille die de bal met het hoofd in doel devieerde. Opwijk liet nu de armen zakken en Ternat beheerste voortaan de debatten. Een kwartier voor tijd kopte Buelinckx een voorzet van Miguel Capilla tegen de touwen. De thuisploeg kon nog de eer redden, al had ook dat heel wat voeten in de aarde. Eerst trapte Vanden Bossche op de kruising. Koen De Coninck trapte de rebound op de deklat. Vanden Bossche kon de nieuwe rebound toch in doel krijgen. In blessuretijd mocht Capilla, duidelijk in buitenspel, de score nog aandikken.
 
KSK Opwijk: Magits, De Boeck, Vanden Bossche, Ben R’Haiem (65’ De Coninck), Laseure, De Greve, Bouwmeester, Camara, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

KSKL Ternat: Buekens, De Loecker, Lievens, Huet, Du Rang, Buelinckx (86’ Coenen), Makengo, Sibille (83’ Massart), Van Den Broeck, Rampelbergh (80’ Verleysen) en Capilla.
 
Doelpunten: 30’ Buelinckx 0-1; 65’ Sibille 0-2; 75’ Buelinckx 0-3; 83’ Vanden Bossche 1-3; 91’ Capilla 1-4.
 
Kaarten: geel: De Loecker, Lievens, Rampelbergh, Verleysen, De Boeck, Laseure en Camara. Rood: Bouwmeester (91’) en Magits (91’)