Speeldag: Speeldag 17
Stadion: DSB Stadion
Dembele helpt AZ aan overwinning
Jimmy Wouters

AZ is erin geslaagd de winterstop in te gaan als leider. De ploeg van Louis van Gaal boekte een moeizame 1-0 overwinning op NEC en behoudt op die manier drie punten voorsprong op Ajax.

AZ had het in Alkmaar knap moeilijk met NEC. De bezoekers speelden gedisciplineerd en gaven bijzonder weinig ruimte weg. Desondanks kreeg het publiek toch een aardige wedstrijd voorgeschoteld.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. AZ kreeg kansen via Schaars, El Hamdaoui, Swerts en Luijckx. Na 75 minuten stond het dan nog steeds verrassend 0-0.

Met nog twintig minuten te spelen bracht Van Gaal Dembele en Pelle in het spel. Dat bleek een gouden keuze te zijn, want vijf minuten later opende de Italiaan de score. Dembele zag in eerste instantie zijn schot door Babos gekeerd worden, maar in de herneming kon Pelle alsnog scoren.

NEC-Trainer Mario Been bracht voor het slotkwartier nog een extra aanvaller in het spel. De wedstrijd golfde vervolgens nog op en neer maar een doelpunt viel er niet meer te noteren.