Analyse De spanning stijgt

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties
De spanning stijgt
Foto: © SC

Mourinho zag in Bergamo "zijn slechtste Inter": Inter verloor kansloos, waardoor Juventus en ook Milan weer meedoen in de titelstrijd.

De kampioen was helemaal nergens tegen Atalanta: geen doelgevaar, geen vlotte acties, geen bezieling en ook wissels brachten geen beterschap. De zware nederlaag was volkomen verdiend. Na een half jaar aan het roer van Inter heeft Mourinho nog steeds geen lijn in de prestaties gekregen. Zelden kon zijn team overtuigen: meestal was er een individuele bevlieging nodig om een match open te breken of te beslissen. Menig Interista had veel meer verwacht van de Portugese succescoach, die enkele dure transfers doordrukte (Quaresma, Mancini) die helemaal niet renderen. Ook krijgt hij geen vat op Adriano en Balotelli. Voorzitter Moratti (foto) zal het zich dan misschien nog niet beklaagd hebben dat hij Mancini verving door Mourinho, hij zal er toch minstens al een paar keer cynisch aan herinnerd zijn.

Juventus overtuigde andermaal: de eerste helft was nog duidelijk voor Lazio, alhoewel beide teams met een gelijkspel de rust ingingen, maar na de pauze zag iedereen en oerdegelijke Oude Dame, die bijna nog met de zege ging lopen, maar Legrottaglie raakte de paal. De Bianconeri speelden nochtans met een vertimmerde verdediging: de jonge Ariaudo maakte zijn competitiedebuut, Mellberg bedankte met een doelpunt en een vlekkeloze prestatie en Manninger blunderde misschien wel pas voor het eerst sinds hij de plaats van Buffon overnam. Het hervallen in een oude blessure  van de nationale doelman baart alle Juventini wel zorgen, maar Manninger bewees al een waardig alternatief te zijn. De Bianconeri, die eerder dit seizoen nog 7 punten achterstand telden op Inter, lijken klaar voor een gooi naar de leidersplaats.

Heel roodzwart Milaan is in de ban van Kakà (foto): blijft hij of blijft hij niet? Zijn nakende vertrek bij Milan is natuurlijk een belangrijke factor in de kansberekening voor de scudetto. Na een gevleide zege tegen Fiorentina zijn de Rossoneri steviger derde en de achterstand op stadsrivaal Inter is herleid tot 6 punten. Toch zal er veel moeten gebeuren om Milan in mei te zien feesten. Het lijkt in elk geval uitgesloten dat de ploeg zonder Kakà kan wedijveren met Inter en Juve. De Braziliaan is de enige die Milan naar een hoger niveau kan tillen: Pato is nog te onervaren en te veel een speler van flitsen, Ronaldinho is na zijn prima begin wat weggedeemsterd en Beckham wordt geloofd om zijn voorbeeldige inzet, maar hij is zeker de speler niet (meer) die het team kan gaan leiden.

Genoa is verrassend de vierde kracht in het kampioenschap. Ook zonder de geblesseerde Milito blijven de Rossoblu vriend en vijand verbazen. Halfweg de competitie telt de tweede club van Genua slechts 8 punten minder dan Inter. Ook Palladino, voor veel geld overgenomen van Juve, zit al een tijdje langs de kant met een blessure, maar coach Gasperini vindt voor alles een oplossing en laat zijn team bijna steeds vrolijk aanvallen in een 3-4-3.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties