Hartoperatie houdt Kinnear tijdje buiten dienst

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Hartoperatie houdt Kinnear tijdje buiten dienst
Foto: © SC

Het is erg twijfelachtig of Joe Kinnear (foto) zijn werkzaamheden als manager van Newcastle United dit seizoen zal kunnen verderzetten. De 62-jarige Ier moet een hartoperatie ondergaan en zou tot het eind van dit seizoen buiten strijd zijn.

Afgelopen weekend is Joe Kinnear opgenomen in een ziekenhuis omdat hij onwel was geworden. Na een onderzoek is gebleken dat de Ier een hartoperatie moet ondergaan. Het is niet de eerste keer dat Kinnear met hartproblemen wordt geconfronteerd. Tien jaar terug, toen hij nog bij Wimbledon manager was, heeft hij ook al eens een hartaanval gehad. Hij moest toen stoppen met coachen en bleef jarenlang weg uit het voetbalwereldje.

Zaterdag kwam Kinnear iets gelijkaardigs tegen tijdens de wedstrijd tegen West Ham United. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. De verwachting was aanvankelijk dat de Ier snel zijn werkzaamheden zou kunnen hervatten, maar ondertussen lijkt het er op dat hij niet meer zal kunnen werken dit seizoen.

Kinnear wordt bij The Magpies voorlopig vervangen door zijn assistent Chris Hughton. De Ier was zelf bij Newcastle aan de slag als interim-coach, maar nu is het uiteraard de vraag of hij de club nog van dienst kan zijn. Het bestuur van Newcastle is alvast op zoek gegaan naar een nieuwe manager die vanaf volgend seizoen aan de slag kan gaan in St.-James' Park.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties