Fout nummer oorzaak van verkeerd volkslied

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Fout nummer oorzaak van verkeerd volkslied

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België heeft woensdagavond met de volksliedfarce de lachers op zijn hand gehaald. De KBVB moet echter niets vrezen. Voor de Sloveense bondsvoorzitter is de zaak gesloten nadat de nationale hymne na de rust toch door de boxen van de Cristal Arena galmde.

“Ik was heel kwaad in het begin van de wedstrijd”, zegt Rudi Zavrl in HNB. “Ik begreep echt niet hoe zoiets kan in een geciviliseerd land zoals België. De excuses en het herspelen van het volkslied na de rust heb ik ten zeerste geapprecieerd. Voor mij is de zaak gesloten.”
 
Wie ging er in de fout?
 
In België zoeken ze nog naar de schuldige. “Wij hadden een cd’tje van de bond gekregen”, aldus Erik Gerits, directeur organisatie van Racing Genk. “Daarop stond nummer 19 aangekruist. Dat hebben wij opgezet.” Het Sloveense volkslied stond echter op nummer 20.
 
Detail: “De Slovenen hadden hun eigen cd meegebracht”, zegt Jean-Marie Philips, algemeen directeur van de KBVB. “Maar Racing Genk vond het niet nodig want ze hadden zelf een cd met de hymnes.”
 
Troost
 
Als het een troost mag zijn: tijdens het EK handbal in 1995 kregen de Slovenen het volkslied van Joegoeslavië te horen. In 1991 werd Slovenië onafhankelijk na een oorlog met de Joegoslaven. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties