Telt Inter stadsrivaal helemaal uit?

Maarten Vandenabeele
| 8 reacties
Telt Inter stadsrivaal helemaal uit?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Milanese derby kan Inter de buren van Milan terugslaan tot op 11 punten. De Rossoneri moeten winnen om het titeldebat nieuw leven in te blazen. Van een roodzwarte overwinning kan ook Juventus, dat Sampdoria ontvangt, profiteren.

Slecht nieuws voor Mourinho vandaag op training: Maicon viel geblesseerd uit en is zeker onbeschikbaar voor de derby. Positief is dan wel weer de conditie van Adriano (foto), die na licht ongemak deze week, voluit trainde. De Braziliaan wordt de aanvalspartner van Ibrahimovic. Achterin schuift de jonge Santon wellicht door naar de rechterkant.
Even was er hoop in de Rossoneriharten: Kakà was aan de beterhand en zou misschien nog fit raken, maar nu is duidelijk dat de strateeg onbeschikbaar blijft. Ronaldinho zal de taak van zijn landgenoot moeten overnemen. Achterin speelt Maldini zijn laatste derby.

Juventus kan weer een beroep doen op Chiellini, wat de stevigheid van de defensie zeker ten goede komt. Of de international al aan de aftrap komt, hangt af van de conditie van Legrottaglie, die last van de rug heeft. Op het middenveld geen Sissoko, die uit voorzorg mag rusten. Tiago en Poulsen vormen wellicht het centrale middenveld. Voorin keert Del Piero zeker terug. Naast hem wordt het moeilijk kiezen tussen Amauri en Trezeguet.
Sampdoria treedt aan met Cassano en Pazzini voorin, maar in de verdediging sukkelen de Blucerchiati al enkele weken door aanhoudende blessures. Lucchini is het nieuwste slachtoffer.

Roma trekt naar Bergamo zonder de geschorste Taddei en de geblesseerde Cicinho. Ook Panucci is er niet bij: de ruzie met Spalletti is nog steeds niet bijgelegd. Aquilani is onzeker. De Rossi, met lichte hinder uit de interland tegen Brazilië gekomen, is helemaal fit.

Fiorentina verdedigt zijn vierde plaats tegen Genoa in de Noord-Italiaanse havenstad. Spelmaker Felipe Melo is geschorst en Santana lang out, waardoor Prandelli wel eens zou kunnen kiezen voor Jovetic in de rol van trequartista, achter de onaantastbare Mutu (foto) en Gilardino
Genoa wil de zware nederlaag tegen Roma doorspoelen, maar mist flankaanvaller Sculli. In zijn plaats komt Palladino in de ploeg en Mesto schuift op naar de aanval. Vanden Borre start wellicht op de bank.

Bologna gaat op bezoek bij het sputterende Napoli. Mudingayi's team valt terug naar een systeem met 1 aanvaller, Di Vaio, nu nieuwe aanwinst Osvaldo voor lange tijd buiten strijd is.
Reja deed afgelopen week aan zelfkritiek en hoopt dat zijn ploeg ook voor hem nog eens het onderste uit de kan haalt. Nieuwe aanwinst Datolo wordt meteen voor de leeuwen geworpen: hij vervangt de geblesseerde Hamsik.

De andere wedstrijden van de 24e speeldag:


Lazio - Torino
Cagliari - Lecce
Chievo - Catania
Reggina - Palermo
Siena - Udinese
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties