Platini ook niet wild van de 'whereabouts'

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Platini ook niet wild van de 'whereabouts'
Foto: © SC

In het wielrennen is het al een flink ingeburgerd begrip: de whereabouts. Ook in het voetbal zouden spelers al hun gegevens moeten doorsturen zodat dopingcontroleurs hen elk moment van de dag kunnen controleren.

De Belgische voetballers zien dit alvast niet zitten en ook Michel Platini (foto), de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, gelooft niet in het systeem. De Franse oud-voetballer vindt dat je niet kan verwachten dat een speler 365 dagen per jaar beschikbaar moet zijn voor onverwachte dopingcontroles.

"Ik vind dat we voetballers een twintigtal dagen per jaar vakantie moeten laten. Op die dagen zouden er dan ook geen controles mogen zijn. Er zijn dan nog altijd een 340 dagen waarop ze wel gecontroleerd kunnen worden", aldus Platini. De Fransman deed deze uitspraken vandaag tijdens een zitting van het Europees Parlement in Brussel.

Sinds 1 januari 2009 moeten de meeste topsporters verplicht hun whereabouts indienen. Dit wil zeggen dat ze voor een periode van drie maanden moeten ingeven waar ze op welk moment zullen zijn. Op die manier kunnen dopinginstanties controles doen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties