Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Polman Stadion
Dembele en co winnen zonder te overtuigen
Jimmy Wouters

AZ heeft zonder te imponeren drie punten geboekt. In het Polman-stadion versloegen de Alkmaarders het plaatselijke Heracles Almelo met 0-2. De gevierde man was wederom Mounir El Hamdaoui.

AZ had het bijzonder lastig op het kunstgras van Almelo. De ploeg speelde erg slordig en ook Heracles toonde niet veel aanvalslust waardoor er voor rust amper iets te beleven viel.

In de 52e minuut viel de beslissing. Moussa Dembélé speelde in op Ari die vervolgens de bal perfect afspeelde op El Hamdaoui. Met een geplaatst schot zorgde de Marokkaan voor de voorsprong van de Alkmaarse formatie.

AZ kreeg in het verloop van de tweede periode nog wel wat mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar verzuimde om Heracles definitief uit te tellen. Hierdoor bleef het tot het einde spannend. In blessuretijd nam El Hamdaoui dan alle onzekerheid weg door zijn tweede van de avond in doel te werken.

AZ blijft zo met zestig punten comfortabel leider. Heracles staat met 23 punten net boven de rode zone. (AN)