Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 26
Late treffer Woodgate bezorgt Spurs de zege
Philippe Crols

Tottenham heeft een goede zaak gedaan door op maandag te winnen bij Hull City. Verdediger Jonathan Woodgate scoorde laat in de wedstrijd de winnende treffer.

De Londense club kwam op bezoek bij Hull City na twintig minuten spelen op voorsprong. Aaron Lennon (foto) knalde vanop zo'n twintig meter in de korte hoek binnen. De thuisploeg was echter niet aangeslagen en sloeg nog voor het halfuur terug. Carlo Cudicini, de doelman van de Spurs, moest een hoekschop toestaan en daar profiteerde Michael Turner optimaal van, 1-1.

Later in de wedstrijd troffen beide teams het doelhout en leek de partij af te stevenen op een gelijkspel. Dat was buiten verdediger Jonathan Woodgate gerekend. Hij kopte vier minuten voor tijd een voorzet van Benoit Assou-Ekotto in doel en bezorgde zo zijn team een belangrijke zege.

Tottenham is nu veertiende met 28 punten. Hull City staat een plaatsje hoger en telt 29 punten.