Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Arke Stadion
De Roovers heroptreden leidt niet tot drie punten
Jimmy Wouters

Twente heeft zondagmiddag eenvoudig afstand genomen van FC Groningen. De Tukkers straften een vroege rode kaart van Granqvist genadeloos af en wonnen uiteindelijk met 2-1.

Na twaalf minuten werd het een ongelijke strijd in het Arke-Stadion. Granqvist ontnam Perez een scoringskans door de bal met de hand te spelen. De Zweed kreeg rood waarna Groningen met tien man verder moest.

Twente zette dat tiental vervolgens de hele wedstrijd onder druk. In de 34e minuut leverde dat het eerste doelpunt op. Doelman Luciano ging onder de bal door, waarna Elia met een intikker de score kon openen.

Ook in de tweede periode bleef Twente baas, al kon het slechts één keer meer scoren. In de 72e minuut kon Luciano in eerste instantie nog redding brengen op de poging van N'Kufo, maar tegen de herneming van Wisgerhof had hij geen verhaal.

Vlak voor tijd kon Berg namens Groningen nog milderen, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

FC Groningen, waar Sepp De Roover na een lange periode van blessureleed weer 90 minuten op het veld stond, blijft zesde terwijl Twente twee punten nadert op koploper AZ. (AN)