Magané krijgt schorsing van negen speeldagen

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Magané krijgt schorsing van negen speeldagen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kader Mangané, verdediger van Stade Rennes, zal een tijdje niet meer aan voetballen moeten denken. De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft hem zwaar gestraft na zijn schandalige tackle op Jonathan Lacourt.

Kader Mangané ging vorige week keihard in op Jonathan Lacourt, een middenvelder van FC Valenciennes, toen die op doel wilde schieten. De Senegalees kreeg meteen de zeer terechte rode kaart onder zijn neus geduwd. Lacourt, ondertussen al geopereerd, moet negen maanden toekijken met een gebroken kuit- en scheenbeen.

Mangané zit ondertussen wel in zak en as, vooral omdat hij in het verleden nog een ploegmaat is geweest van Lacourt bij RC Lens. Hij heeft zelfs besloten om een selectie voor de nationale ploeg van Senegal naast zich neer te leggen. "Ik ben diezelfde avond Jonathan gaan opzoeken, nog voor zijn operatie. En zondag deed ik dat nog eens. Ik wil hem zoveel mogelijk bijstaan. Op dit moment krijgt hij al mijn aandacht en kan ik me toch niet concentreren op de nationale ploeg", laat hij weten in de Franse kranten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties