Roda en Fortuna gaan op in Sporting Limburg

Jimmy Wouters
| 1 reacties
Roda en Fortuna gaan op in Sporting Limburg
Foto: © SC

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vanmorgen raakte officieel bekend dat Roda JC en Fortuna Sittard komend seizoen zullen samensmelten tot Sporting Limburg.

Vanmorgen maakte de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg bekend dat de fusie een feit is. Vanmiddag wordt Sporting Limburg officieel voorgesteld en wordt er ook meer duidelijkheid gegeven over de sponsors die mee in het project stappen.

De KNVB liet weten dat de licentie van Fortuna voor het komende seizoen wordt ingetrokken, waardoor de club genoodzaakt was om in te stemmen met een fusie met Roda JC.

De schulden van Fortuna vormden lange tijd een struikelblok voor een mogelijke fusie. De schuldenlast is niet opgelost en wordt gedeeltelijk mee overgenomen naar de nieuwe club. Roda JC heeft zich hiermee akkoord gesteld.

De provincie Limburg is de motor achter de fusie en heeft al ruim 6 miljoen euro steun toegezegd. Dit ontlokte echter veel protest van de oppositie. 

Sporting Limburg stelt zich ten doel in 2013 een topclub te zijn die structureel speelt om de plaatsen zeven tot en met twaalf in de eredivisie. De uitrusting van de nieuwe club is overwegend geel, de kleur die volgens de stuurgroep verwijst naar het rijke verleden van Fortuna en Roda. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties