Speeldag: Eerste voorronde (Terug)
Stadion: Stade du Tivoli
RC Mechelen bijt zijn tanden stuk op URS Centre
Rombaux Gunther

RC Mechelen speelt ook volgend seizoen in derde klasse. De Mechelaars gingen zaterdagavond in Centre met 3-1 onderuit en mogen de promotiedroom opbergen.

Na het 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd was één ding duidelijk. Racing stond in het Tivolistadion geen makkelijke opdracht te wachten om URS Centre te omzeilen. Dat werd meteen duidelijk in de aanvangsfase van de wedstrijd. Centre stak via N’Daye en Delaby als eerste de neus aan het venster. Aan de overkant zorgden Claessens en Casagolda voor de tegenprik, maar ook deze kenden geen succes in de afwerking.

Net voor het halfuur leidde een te korte terugspeelbal op doelman Clepkens tot de openingstreffer. Gomez Monteiro toonde zich sneller op de bal en bracht zijn club op voorsprong. Lang kon Centre niet genieten van deze voorsprong. Vier minuten later trapte Verstraeten een vrije trap in de kruising. De thuisclub reageerde allerminst aangeslagen, opnieuw vier minuten later stond immers de 2-1 ruststand op de bordjes. Bonny werkte het leer tegen de netten.

Een kwartier ver in de tweede helft kreeg Mechelen een nieuwe opdoffer te verwerken. Na een stevige tackle op Grisez, werd Verstappen met rood van het veld gestuurd. De bezoekers probeerden alsnog het tij te keren via enkele wissels maar zonder succes. Een kwartier voor tijd schoot Grisez de 3-1 eindstand tegen de netten.

Centre plaatste zich door deze zege voor de volgende ronde van de eindronde. Daarin wacht hen een wedstrijd tegen Woluwe-Zaventem, RBD Borinage, Wezet, Mol-Wezel, Hamme, Olympic Charleroi of Virton.