wbaWest Bromwich
livLiverpool FC
Datum: 17/05/2009 14:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: The Hawthorns
Liverpool veroordeelt Hoefkens tot degradatie
Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool veroordeelt Hoefkens tot degradatie

West Bromwich Albion zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn in de Premier League. Nadat Liverpool FC 0-2 ging winnen in Birmingham kunnen de Baggies zich niet meer redden.

Liverpool FC moest winnen om Chelsea van de tweede plaats te houden, maar dat liep niet van een leien dakje bij WBA. De thuisploeg was sterkt uit de startblokken geschoten. Een doelpunt bleef echter uit en Steven Gerrard bracht de Reds 0-1 voor.

Na rust claimden de Baggies een strafschop nadat Lucas Leiva een fout beging op Marc-Antoine Fortune. Dirk Kuijt zorgde met een afstandsschot uiteindelijk voor meer ademruimte. WBA wou strijdend ten onder gaan en Luke Moore vond de paal nog op zijn weg. De Reds konden de druk te nauwer nood weerstaan. Dat leidde nog tot een opstootje tussen ploegmaats Jamie Carragher en Alvaro Arbeloa.

Na een seizoen met weinig speelgelegenheid degradeert Carl Hoefkens dus naar The Championship. De toekomst van de Belgische verdediger bij WBA lijkt uiterst onzeker. Hij had eerder al te kennen gegeven dat hij bij degradatie zou vertrekken.