Berglund bezorgt Stabæk de drie punten

viki meeuwis

In Noorwegen staat dit weekend de achttiende speeldag op het programma. De eerste wedstrijd werd gisteren gespeeld. Daarin nam landskampioen Stabæk het op tegen Viking Stavanger.

De partij begon met een saaie eerste helft waarin weinig te beleven viel. Na de rust veranderde het spelbeeld totaal. Het was Stabæk dat de score opende kort na de rust. In de 53e minuut kreeg de thuisploeg een corner toegewezen. Kobayashi kon de bal naar Pontus Farnerud spelen die de bal terugspeelde naar Kobayashi. De Japanner wist Fredrik Berglund te bereiken die dicht bij doel stond en de bal makkelijk achter Thomas Myhre in doel kopte. Slechts vier minuten duurde het voor Berglund nog eens toesloeg. Dit keer na een goede pass van Vegar Hedenstad. Stabæk had nu een 2-0 voorsprong op Viking. In de slotfase kreeg Stabæk nog een strafschop toegewezen nadat Espen Hoff door Vidar Nisja werd neergehaald in de zestien meter. Het was Daniel Nannskog die de penalty nam maar Myrhre kon dit keer zijn doel schoon houden. Ook in de rebound slaagde Pontus Farnerud er niet in om de bal in doel te krijgen. Stabæk pakt dus in eigen huis de drie punten en staat nu op de vierde plaats met 27 punten, elf minder dan leider Rosenborg. Viking staat op de achtste plaats met 24 punten.