Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Haderslev Fodboldstadion
Silkeborg blijft verrassen
viki meeuwis

In de Deense SAS-Ligaen stonden gisteren twee wedstrijden van de derde speeldag op het programma. FC Kopenhagen kreeg promovendus Silkeborg op bezoek.

Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden want Silkeborg werd voor aanvang van het seizoen als een van de mogelijke degradatiekandidaten getipt. Vorige week echter wist de ploeg te verrassen door FC Midtjylland met 4-0 te verslaan.

Het was een voormalig speler van FC Kopenhagen die in de zesde minuut de score opende. Jesper Bech slaagde erin de bal voorbij de verdediging te kregen en kon de bal netjes achter Jesper Christiansen in doel werken. De thuisploeg die deze start zeker niet verwacht had, begon onmiddellijk meer druk te zetten maar Silkeborgs defensie was stevig. Het was vooral bij FC Kopenhagen dat er dingen niet juist zaten, zo maakte de verdediging een onzekere indruk en miste het op offensief vlak scherpte.

Na de pauze werd Cesar Santin ingebracht en die bezorgde de thuisploeg een penalty. Die werd trefzeker door Morten Nordstrand in doel getrapt. FC Kopenhagen kreeg nog verschillende goede kansen maar de verdediging van Silkeborg hield gestadig stand. Landskampioen Kopenhagen kon niet anders dan zich bij een 1-1 gelijkspel neerleggen. FC Kopenhagen staat op de vierde plaats met vier punten. Silkeborg staat op een toch wat verrassende tweede plaats met vijf punten.

Sønderjyske speelde thuis in het Haderslev Stadion tegen Esbjerg. Het zag er lange tijd naar uit dat de thuisploeg op weg was na de tweede overwinning dit seizoen maar Esbjerg wist in de toegevoegde tijd nog een doelpunt uit de brand te slepen. De eerste helft kwam traag op gang en een van de hoogtepunten was het feit dat Jesper Kjærulff via een kopbal ei zo na een doelpunt miste. Na de rust kwam er meer tempo in de match en het duurde niet lang voor Kenneth Fabricius de bal tegen de onderkant van de lat knalde waarna de bal alsnog over de lijn ging. Esbjerg leek een beetje van kaart want het scheelde niet veel of Fredrik Björck had de bezoekers op achterstand gebracht via een owngoal. Gelukkig kon keeper Lars Winde dat voorkomen. In de toegevoegde tijd kon Nicolai Høgh de bal in doel werken waardoor Esbjerg een beetje onverdiend toch nog met een puntje ging lopen. Sønderjyske blijft hangen op een zesde plaats met vier punten terwijl Esbjerg de derde plaats bezet met vijf punten.