Speeldag: Supercup
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Barça heeft eerste prijs bijna binnen
De Nijs Michael

Barcelona is goed op weg om nu al een eerste prijs in de wacht te slepen. De Catalanen wonnen namelijk de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup, Athletic Bilbao ging in eigen stadion met 1-2 voor de bijl.

Bij Barcelona speelden Messi, Iniesta en Ibrahimovic niet, maar toch zorgden de Catalanen in de eerste helft voor het betere spel. Het overwicht van de landskampioen én bekerwinnaar werd, mede door een sterk spelende doelman Gorka Iraizoz en de lat, niet omgezet in doelpunten. Sterker nog: op slag van rust zette De Marcos de thuisploeg op voorsprong.

Ook in de tweede periode kwam het betere spel van Barcelona. De Catalenen werden daarvoor na een kwartier beloond via Xavi, hij rondde een mooie collectieve aanval af. Twintig minuten voor tijd zette Pedro de scheve situatie helemaal recht, hij scoorde de 1-2. Dani Alves was nog bijzonder dicht bij de 1-3, maar doelman Iraizoz tikte de bal via de lat over doel.