Odense BK
midFC Midtjylland
Datum: 17/08/2009 19:00
Competitie: Superliga
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Fionia Park Odense
Roy Carroll debuteerde, Utaka scoorde
viki meeuwis
| 0 reacties
Roy Carroll debuteerde, Utaka scoorde
Foto: © SC

Bij Odense BK stond gisteren een opvallende debutant onder de lat, Roy Carroll. De Noord-Ierse doelman tekende gisteren een contract van drie jaar bij de Deense club.

Met een voorgeschiedenis bij Manchester United en Rangers lijkt Odense mogelijk een goede zaak gedaan te hebben. Carroll komt over van Derby County waar zijn contract werd ontbonden nadat trainer Clough hem niet meer in de selectie wilde.


 

Carroll debuteerde dus meteen de dag dat hij zijn contract tekende. In het andere doel stond Arek Onyszko, ex-doelman van OB, die nu bij FC Midtjylland speelt. In deze wedstrijd viel slechts een doelpunt, in de 27e minuut wist Peter Utaka (ex-Antwerp) na een goede pass van Rurik Gislason, de bal in doel te werken.

 

Het was een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren en in de slotfase kwam Winston Reid nog dicht bij de gelijkmaker maar Thomas Helveg kon de bal wegwerken. Voor Helveg was het overigens zijn 200e wedstrijd voor OB.

 

OB staat nu op de tweede plaats met elf punten, twee minder dan AGF. Donderdag trekt OB naar Italië waar het Genua partij geeft in de voorronde van de Europa League.

Foto: Roy Carroll (Scanpix)