Sampdoria blijft verrassen, Milan kan nog eens winnen

Steurbaut Kersten
| 11 reacties

Sampdoria blijft het verrassend goed doen in de Serie A. De club uit Genua behoudt na vier speeldagen het maximum van de punten en gaat samen met Juventus aan de leiding.

Sampdoria nam zondag makkelijk afstand van Siena. Het werd 4-1. Palombo en Mannini zorgden voor een 2-0 ruststand. Padolino tekende met twee intikkertjes na de rust voor de overige doelpunten. Fini zorgde tussendoor met een gekraakt schot voor de eerredder.

Landskampioen Inter blijft met tien punten in het spoor van het leidersduo. De troepen van José Mourinho haalden in Cagliari in de tweede helft een 1-0-achterstand op. Jeda bracht de thuisploeg vanop de stip op voorsprong na een fout van Maicon.

Bologna liet na rust de kans op de 2-0 liggen en betaalde de missers cash. Diego Milito profiteerde van een fout in de defensie om de gelijkmaker te scoren. De Argentijn bezorgde Inter met zijn tweede treffer de volle buit.

Na een 1 op 6 in de Serie A heeft AC Milan terug met de zege aangeknoopt. Clarence Seedorf maakte tegen Livorno een kwartier voor affluiten na een mooie individuele actie de enige treffer van de middag.