Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Duivels nemen vlot de maat van zwakke Hongaren
Steurbaut Kersten

De Rode Duivels hebben een deugddoende 3-0-overwinning geboekt. De Belgen namen moeiteloos afstand van een ondermaats Hongarije en tanken vertrouwen voor de toekomst.

Bondscoach Dick Advocaat zette om disciplinaire redenen Vincent Kompany op de bank, Karel Geraerts nam zijn plaats in. Jean-François Gillet duwde Logan Bailly uit de basis en naam plaats in doel. Rechtsachter Sepp De Roover maakte zijn debuut voor de nationale ploeg.

De Groningen-verdediger lag al meteen aan de basis van de eerste goede Belgische aanval. Zijn voorzet werd net voor de neus van De Sutter weggekopt.

Hazard regisseert

De Belgen wilden zich duidelijk tonen en namen het initiatief tegen een mak en lusteloos Hongarije. Roland Juhasz werkte een poging van De Sutter in hoekschop. Jan Vertonghen knalde het leer over.

Een bedrijvige Eden Hazard regisseerde de Belgische aanvallen en zette De Sutter met een subtiele prik bijna op weg naar de 1-0. De Anderlecht-aanvaller besloot een half metertje naast.

Net voor rust was het toch raak. Hazard strafte een foutje in de Hongaarse defensie af en speelde het leer tot bij Marouane Fellaini. De Marokkaanse Belg maakte het schitterend af. Met een schot in de verste bovenhoek gaf hij doelman Gabor Kiraly geen schijn van kans.

Vermaelen maakt eerste

Met Kompany in de ploeg bleef België ook na rust de betere ploeg. Fellaini stak het leer centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Hongarije kwam ei zo na op gelijke hoogte, maar De Roover haalde het leer van de lijn.

Thomas Vermaelen bezorgde de Duivels een veilige marge. Een vrije trap van Hazard waaide over iedereen heen tot aan de tweede paal, waar de kapitein zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg maakte. Kevin Mirallas liet vanop de stip, na een fout van Roland Juhasz op Van Buyten, de score nog hoger oplopen. (AN)