Ajax leert supporters tot vijf tellen

Steurbaut Kersten
| 9 reacties

Ajax heeft zondagmiddag zwaar uitgehaald. De Amsterdammers wonnen met 1-5 op het veld van Vitesse en blijven zo in het spoor van leiders PSV en Twente. Marko Pantelic was met drie treffers de grote man.

De wedstrijd begon nochtans dramatisch voor de bezoekers. Na drie minuten opende Dalibor Stevanovic al de score. Ajax was echter niet van slag en zette de scheve situatie binnen de tien minuten recht met twee treffers van Pantelic.

De Amsterdammers ontsnapten aan een strafschop na handspel van Jan Vertonghen, samen met Toby Alderweireld 90 minuten tussen de krijtlijnen, en diepten net na de koffie de score uit met de derde van Pantelic. Kennedy en Ismaïl Aissati maakten de pil nog zwaarder voor Vitesse. In het klassement houdt Ajax de kloof met leider Twente beperkt tot zes punten.

Opvallend: In zijn laatste vier wedstrijden wist Ajax drie keer vijf doelpunten te maken. Ook tegen Feyenoord (5-1) en Heerenveen (5-1) gingen er vijf in het mandje.

Feyenoord graaide de volle buit mee in Den Haag. Ron Vlaar en Andwele Slory zorgden voor een 0-2 overwinning. De Rotterdammers blijven vierde op dertien punten van Twente. (AN)