Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Anfield Road
Liverpool kan nog winnen
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft tegen Wigan de drie punten thuis weten te houden. Ondanks een vroege voorsprong konden de Reds nooit op hun lauweren rusten.

David Ngog kopte na negen minuten al de 1-0 tegen de netten. Liverpool speelde nog enkele kansen bijeen, maar verzuimde het af te maken. Hierdoor bleef het een spannende partij waarbij Wigan enkele keren dichtbij de gelijkmaker kwam. Jason Scotland vond de deklat op zijn weg.

Tien minuten voor tijd zorgde invaller Fernando Torres dan toch voor de 2-0. De punten leken binnen voor de thuisploeg tot Charles N'Zogbia op wandel ging door de defensie van Liverpool. Na de 2-1 was het nog even bibberen geblazen, maar Liverpool hield stand.

Liverpool wipt door deze driepunter over Manchester City, maar blijft vijf punten achter de vierde (Aston Villa) hangen. Vooral voor het vertrouwen was dit een belangrijke overwinning. Wigan komt op plaats veertien terecht.