Serie A: Juventus verliest thuis tegen rode lantaarn

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Juventus heeft dit weekend duur puntenverlies geleden. Hekkensluiter Catania kwam verrassend met 1-2 winnen in Turijn. De wedstrijd van Bari-doelman Jean-François Gillet op Genua werd net als drie andere matchen afgelast.

Juventus zit in de hoek waar de klappen vallen. Eerder deze maand verwees Bayern München de Oude Dame naar de Europa League, maar ook in de competitie gaat het de laatste tijd niet goed. Deze keer was het bescheiden Catania te sterk.

De rode lantaarn kwam al na 23 minuten op voorsprong via Martinez, die een penalty omzette. Na rust hing Juve de bordjes in evenwicht toen Diego de buitenspelval verschalkte en Salihamidzic alleen voor doelman Andujar zette. De invaller werkte beheerst af. De thuisploeg drukte Catania in de slotfase helemaal weg, maar werd zelf koud gepakt op de counter. Plasmati vond de spurtende Izco en die gaf Manninger het nakijken. Juve blijft derde maar ziet AS Roma naderen tot op twee punten.

AS Roma zette Parma opzij. Aan de rust stond het nog 0-0, maar vlak daarna opende Burdisso de score. Enkele minuten voor affluiten verloren de bezoekers Paci met een tweede gele kaart. Brighi maakte de klus af voor de Romeinen in blessuretijd.

Livorno hield de drie punten thuis door Sampdoria met 3-1 te verslaan. Cassano bracht de bezoekers wel op voorsprong, maar Rivas en tweemaal Danilevicius stelden orde op zaken voor Livorno.

Napoli sprong naar een mooie zesde plaats na een 2-0-zege tegen Chievo. De ploeg uit Verona kon geen vervolg breien aan de negen op negen van de voorbije weken. De Slovaak Hamsik vanop strafschop en Quagliarella zorgden voor de goals.

De Uruguayaanse aanvaller Edison Cavani maakte de enige goal in Palermo tegen Siena. Door het verlies van Juventus delen de bezoekers de laatste plaats met Catania.

Genua-Bari en Udinese-Cagliari werden uitgesteld. Gisteren al konden Bologna-Atalanta en Fiorentina-Milan niet doorgaan door het winterweer. (KS)