Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Anfield Road
Liverpool nipt voorbij Wolves
De Nijs Michael

Liverpool heeft nog eens een overwinning geboekt in de Premier League, maar de troepen van coach Rafael Benitez konden tegen Wolverhampton opnieuw niet overtuigen. Liverpool kon pas afstand nemen nadat Wolves met tien man verder moest.

In de eerste helft speelde Liverpool ondermaats. Het enige gevaar van de thuisploeg kwam er via een schot van Glen Johnson, maar dat zorgde voor weinig opwinding. De betere kansen waren in de eerste periode zelfs voor de bezoekers, maar Pepe Reina tikte een vrije trap van Nenad Milijas over de kruising. Even voordien had de goalie ook al een poging van Sylvain Ebanks-Blake onschadelijk gemaakt.

Zeven minuten na de pauze keerde de partij echter. Stephen Ward beging een overtreding. De ref gaf de gele kaart eerst per ongeluk aan Christophe Berra, maar hij werd door zijn assistent op zijn fout gewezen, waarna de linksachter alsnog een gele kaart incasseerde. Meteen zijn tweede, waardoor Wolves met tien verder moest.

Liverpool trok het laken daarop nog naar zich toe. In de 62e minuut kopte Steven Gerrard een voorzet van Emiliano Insua staalhard voorbij Marcus Hanhemann. Een tiental minuten later besliste Yossi Benayoun de partij door de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Door deze overwinning klimt Liverpool naar een zevende stek in het klassement. Wolverhampton moet het voorlopig stellen met een vijftiende plaats.