Serie A: ploeg van het decennium

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Serie A: ploeg van het decennium
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Football Italia maakte een elftal voor de periode 2000-2010 in de Serie A. We stellen de smaakmakers even aan u voor.

In doel staat Sebastian Frey van Fiorentina. Deze Fransman maakt een prima indruk bij de ploeg uit Firenze en speelde de voorbije tien jaren constant in de Italiaanse Serie A bij Hellas Verona, Inter, Parma en nu dus bij Fiorentina.

De defensie bestaat volledig uit spelers van Milan en Juventus. Wie anders dan Fabio Cannavaro en Allesandro Nesta zijn de centrale verdedigers. Op de flanken staan Paolo Maldini, boegbeeld van AC Milan (ondertussen gestopt) en Giorgio Chiellini, momenteel aan de slag bij Juve.

Drie spelers heersen over het middenveld. Emerson, de Braziliaan die met AS Roma in 2001 de landstitel pakte en momenteel aan de slag bij FC Santos wordt bijgestaan door Pavel Nedved (Juventus, nu gestopt) en Cristiano Doni (Atalanta).

Voor dit trio krijgt Francesco Totti van AS Roma een vrije rol. Hij is hoogstwaarschijnlijk één van de meest getalenteerde spelers van zijn generatie en hoort zonder twijfel in dit elftal.

In de spits is er plaats voor Zlatan Ibrahimovic, die een lange periode actief was bij Juventus en Inter, maar ondertussen in Spanje voetbalt voor Barcelona. Hij wordt bijgestaan door Alberto Gilardinho van Fiorentina. Hij speelde in het verleden ook nog voor Hellas Verona, Parma en Milan en scoorde al meer dan 100 goals in de Serie A.

De bankzitters zijn Gianluigi Buffon (Juventus), Walter Samuel (Inter), Javier Zanetti (Inter), Kaka (voorheen Milan, nu Real Madrid) en Alessandro Del Piero (Juventus).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties