Beckham debuteert bij Milan met ruime zege

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Beckham debuteert bij Milan met ruime zege
Foto: © SC

Milan heeft 2010 schitterend ingezet met een klinkende 5-2 zege op Genoa. David Beckham mocht zelfs meteen debuteren in de basis. Ook Gattuso stond aan de aftrap.

Trainer Leonardo zorgde voor de aftrap al meteen voor een verrassing door David Beckham in het team te droppen in plaats van de geblesseerde Braziliaan Pato. Borriello speelde centraal in de aanval, Ronaldinho vanop links en de Engelsman vanop rechts. Pirlo fungeerde daar vlak achter als de spelmaker.

Ondanks een goed begin van Milan en Beckham was het Genoa dat op voorsprong kwam. Sculli scoorde na 25 minuten. Even daarvoor had Ronaldinho een licht toegekende strafschop gemist. Maar nog in de eerste helft boog Milan, via Ronaldinho opnieuw op strafschop en Thiago Silva, de situatie om: 2-1.

Amper drie minuten na de onderbreking was de wedstrijd gespeeld toen Borriello simpel kon binnentikken. Op het uur scoorde diezelfde Borriello via een schitterende volley de oververdiende 4-1. Milan ging door en kreeg zelfs nog een derde strafschop. Ronaldinho liet die aan de Nederlander Huntelaar die er 5-1 van maakte.

In de slotfase kon Suazo, overgekomen van Inter, nog milderen voor Genoa. Een kwartier voor tijd was Beckham vervangen door Jankulovksi. De ex-speler van Man Utd kreeg een staande ovatie en een oorverdovend applaus van de Milan-aanhang.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties