Interland tegen Noord-Ierland geschrapt na misverstand

De Nijs Michael
| 32 reacties
Interland tegen Noord-Ierland geschrapt na misverstand
Foto: © SC

België neemt het op 3 maart op tegen Noord-Ierland, of daar had het toch alle schijn van. Een onwaarschijnlijk misverstand heeft er echter voor gezorgd dat de partij tussen beide naties afgelast wordt.

Bondscoach Dick Advocaat wil het op 3 maart opnemen tegen een team van formaat. De oefenmeester had het Ierland van bondscoach Trapattoni in gedachten, maar hij vergiste zich blijkbaar tussen Ierland en Noord-Ierland.

"Wij hebben het in onze communicatie altijd duidelijk over Noord-Ierland gehad, maar blijkbaar ontstond er toch een misverstand", vertelt Jean-Marie Philips, CEO van de voetbalbond, in De Morgen. "Uiteindelijk liet meneer Advocaat ons maandag nog weten dat hij niet tegen Noord-Ierland wou spelen en dat hij een sterkere tegenstander wil. Sinds dinsdagmorgen ben ik op zoek naar een nieuwe opponent."

Door het misvertsand wordt het nu wel bijzonder moeilijk om een geschikte tegenstander te vinden. Algerije (tegen Servië), de Verenigde Staten (tegen Nederland) en Roemenië (tegen Israël) hebben intussen namelijk al een wedstrijd gepland op 3 maart. Daarnaast staan ook Frankrijk-Spanje, Duitsland-Argentinië, Zwitserland-Uruguay en Slovakije-Noorwegen al gepland op die datum.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties