Juventus wint, Toni debuteert

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Trainer Ciro Ferrera heeft zijn eerste test na nieuwjaar overleefd. Juventus won met 1-2 bij Parma. Luca Toni speelde tien minuutjes voor zijn nieuwe club AS Roma.

De voorzitter van Juventus had trainer Ferrera een ultimatum gesteld. De eerste twee duels na de winterstop mochten niet verloren gaan en er diende minimum 4 op 6 gehaald te worden. Vandaag overleefde Ferrera een eerste moeilijke trip op verplaatsing bij subtopper Parma.

Salihamidzic (foto) bezorgde Juve een droomstart met een doelpunt na amper drie minuten. Halverwege de eerste helft moest Amauri de geblesseerde Trezeguet komen vervangen. Amper enkele minuutjes later hingen de bordjes al in evenwicht via een treffer van Amoroso.

Juventus bleef niet bij de pakken zitten en nog in de eerste helft bracht Castellini de Oude Dame weer op voorsprong. In een harde tweede helft met zes gele kaarten en één rode kaart voor Juve-speler Caceres bleven de bezoekers uit Turijn overeind.

De spreekwoordelijk zucht van opluchting van trainer Ferrera was tot ver buiten het stadion te horen. Bij Juventus stond Manninger trouwens tussen de palen ter vervanging van de geblesseerde Buffon.

Luca Toni was door trainer Ranieri van Roma meteen opgenomen in de kern voor de uitwedstrijd bij Cagliari. Maar de ex-spits van Bayern mocht pas de laatste tien minuten opdraven en het werd een debuut dat hij niet snel zal vergeten. Pizarro en Perrotta zetten de hoofdstedelingen na de pauze op rozen.

Toen iedereen, zelfs de thuisaanhang, zich er bij had neergelegd dat Roma met de drie punten ging lopen, sloeg Cagliari nog twee keer toe in de toegevoegde tijd via Lopez en Conti. Luca Toni maakte in die tien minuten dat hij meedeed meteen een klein Romeins drama mee.

Fiorentina won simpel met 1-5 bij rode lantaarn Siena. Gilardino wist twee keer te scoren. Ook Adrian Mutu plaatste zijn naam in de wedstrijdstatistieken. Santana en Kröldrup zorgden voor de twee andere goals.

Bari, met onze landgenoot Gillet in doel, won met 2-0 van Udinese. Cassano vond voor Sampdoria de weg naar het doel, maar de ploeg uit Genua kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Palermo.  Lazio op zijn beurt veegde de vloer aan met Livorno. Nieuweling Floccari wist meteen twee keer te scoren in een 4-1 zege.