Isaksson: “Mijn beste seizoen ooit”

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Isaksson: “Mijn beste seizoen ooit”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andreas Isaksson vindt steeds beter zijn draai in de Eredivisie. De Zweedse doelman van PSV is zelf ook tevreden over zijn eerste ronde.

Het eerste seizoen van de keeper bij de club van Timmy Simons was nog niet overtuigend, maar nu gaat het beter. De eerste doelman van Zweden kreeg in zeventien duels amper dertien doelpunten tegen, geen enkele goalie doet beter in Nederland.

 

“Als doelman kost het tijd voor je op je oude niveau zit" zegt Isaksson in Voetbal International. “Ik kwam van Manchester City, waar ik in twee seizoenen maar negentien duels in de Premier League speelde. Mijn start in Engeland was erg ongelukkig. Ik viel van de ene in de andere blessure. Een heel moeilijke periode. Dan duurt het even voor je bij een nieuwe club je ritme terugvindt."

Ondanks alles is de 28-jarige Zweed nooit beginnen twijfelen aan zichzelf. "Als je niet meer in jezelf gelooft, kom je in de problemen. De kritiek was zwaar, dat erken ik direct. Ik hield me vast aan de goede tijden. Dit jaar speel ik erg sterk, het is het beste seizoen uit mijn carrière. Op die ene wedstrijd tegen Ajax na dan. Om mijn focus vast te houden denk ik terug aan de nare periodes. Als je niet scherp blijft, kun je zo weer terugvallen."

Een verklaring voor de plotse ommekeer heeft Isaksson niet direct. "Het heeft te maken met een combinatie van factoren. Na twee lastige jaren in Engeland kwam ik bij PSV, waar ik net als de rest van de ploeg niet goed draaide. Nu presteert het hele team beter. De sfeer is aangenamer. De nieuwe technische staf heeft daar een flinke bijdrage aan geleverd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties