Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Nuevo Colombino
Atlético Madrid van de hel naar de hemel
Steurbaut Kersten

Atlético Madrid heeft een blamage in de Spaanse beker vermeden. De Madrilenen zetten in eigen huis een 3-0-nederlaag tegen tweedeklasser Recreativo recht en plaatste zich voor de kwartfinales.

Atlético veegde nog voor de rust de drie doelpunten achterstand uit de heenwedstrijd weg. Simao, Agüero en verdediger Ujfalusi zetten hun naam op het scorebord.

Net voorbij het uur zette Agüero de Madrilenen virtueel in de kwartfinale. Toch liep het nog bijna mis. Carmona maakte de 4-1 en Asuncao kreeg een tweede keer geel.

In een dramatisch slot dwong Atlético met een man minder toch nog de kwalificatie af. Zes minuten voor tijd deed Simao met zijn tweede van de avond Vicente Calderon ontploffen.

Atlético mag ondertussen beginnen dromen van een bekertriomf. Na de uitschakeling van stadsgenoot Real in de vorige ronde sneuvelden in de achtste finales ook Barcelona en Valencia.