Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Vicenté Calderon
Atlético Madrid rukt stilaan op
Wouter Laeremans

Atletic Madrid heeft thuis met 3-2 gewonnen van Sporting Gijon. De Madrilenen kunnen na hun slechte start stilaan weer naar boven beginnen kijken.

Diego Forlan bracht zijn ploeg op voorsprong na goed samenspel op het middenveld. De Uruguayaanse international kon alleen op Juan Pablo af en legde simpel naast de doelman binnen.

Tien minuten voor de koffie kregen de bezoekers een penalty toen doelman Asenjo iets te enthousiast doorging op bezoeker Diego Castro. Asenjo kreeg geen kaart, maar moest zich wel gewonnen geven op de elfmeter van de Spanjaard.

Paulo Assunçao en de ingevallen Balde zorgden in de tweede helft voor een voorsprong. Luis Moran maakte het in de laatste minuut nog spannend, maar de bezoekers konden in de vijf minuten extra tijd geen gelijkmaker meer forceren.

Atletico wordt gedeeld tiende en nadert tot op een punt van Sporting Gijon, dat negende is. Villareal kan vanavond wel nog over Gijon springen met een uitoverwinning in Valencia.