Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Rhein Neckar Arena
Leverkusen neemt koppositie weer over
Hannes De Meyer

Bayer Leverkusen blijft op kop in de Bundesliga. Het team van Jupp Heynckes bracht haast probleemloos de moeilijke verplaatsing naar Hoffenheim tot een goed einde. Hyypia, Kroos en Barnetta zorgde voor de duidelijke 0-3 cijfers.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Leverkusen op voorsprong. Een vrije trap van Toni Kroos (foto) werd van dichtbij door Sami Hyypia binnengetikt. De thuisploeg dreigde daarna wel via Vedad Ibisevic en Boris Vukcevic, maar de score bleef tot aan de rust ongewijzigd.

Net op het moment dat Hoffenheim in de tweede helft het heft in handen nam, sloeg Leverkusen voor een tweede keer toe. Een voorzet van Tranquillo Barnetta werd door Kroos van dichtbij afgewerkt.

Een prachtige combinatie besliste twintig minuten voor tijd de wedstrijd. Uitblinker Kroos bediende de inlopende Barnetta, die gemakkelijk kon afwerken. Ibisevic had daarna nog wel een kans op de eerredder, maar de aanvaller liep in buitenspelpositie.

Leverkusen blijft zo twee punten voorsprong behouden op eerste achtervolger Bayern Munchen.